Тестер на спирачната течност

Гаранционни условия

Информация за нашите гаранционни условия може да прочетете тук

Ако имате допълнителни въпроси,
моля не се колебайте да свържете се с нас

Измерва какво е съдържанието на вода в спирачната течност

Автомобилните производители и производителите на спирачни системи имат изисквания за смяна на  спирачната течност, която се основава на изминат пробега на превозното средство или на времеви период. Въпреки това не е за пренебрегване необходимостта да се контролира периодично качеството на спирачната течност.
При теста на спирачната течност всъщност се измерва какво е съдържанието на вода в нея. Приемливо е съдържание на вода до 2%, а ако водата е достигнала 3% е добре да се подмени с нова и ако съдържанието на вода в спирачната течност е достигнало 4% и повече, тя трябва да се смени незабавно.

Предлагания от Дитекс електронен тестер на спирачната течност от измерва електропроводимостта на спирачната течност и по този начин оценява водното съдържание по електронен път. Проводимостта се увеличава с увеличаване на съдържанието на влага. Този метод не е толкова точен както метода за тестване чрез кипене на спирачната течност, но е много по-бърз и по-удобен от него. С негова помощ лесно и бързо се оценява съдържанието на вода и се решава дали се налага смяна на спирачната течност или не.

  • Захранване: Батерия 1.5V AAA;
  • Тип спирачна течност: DOT4;
  • Работна температура: 0-50 градуса по Целзий;
  • Влажност: 0-85%;
  • Работи при надморска височина: до 2000 метра


Меню