Launch X431 PRO5 скенер за автодиагностика

Гаранционни условия

Информация за нашите гаранционни условия може да прочетете тук

Ако имате допълнителни въпроси,
моля не се колебайте да свържете се с нас

Професионален универсален диагностичен скенер за леки и тежкотоварни автомобили с онлайн функции и допълнителни модули

Професионална интелигентна система за автодиагностика на коли и камиони, изградена на модулен принцип. Скенера се характеризира с много функции и широка гама от поддръжка за различни марки автомобили. Отличително за него е, че работи като оригиналното диагностично  оборудване на производителите, както за леки, така и за тежкотоварни автомобили.

Launch X-431 PRO5 открива ерата на най-съвременните тенденции в автомобилната диагностика: двойните диагностични режими (локална диагностика и SmartLink отдалечена диагностика). Хардуерът на X-431 PRO5 е базиран на Android 9.0, 8-ядрен 1.8GHz процесор, IPS HD дисплей с резолюция 1920x1200 и размер 10.1“.

Поддържа J2534 протоколът посредством нейния интерфейс Smartlink 2.0, както и на протоколите DoIP и CANFD. Позволява онлайн програмиране. Диагностиката на превозното средство се извършва чрез визуалното представяне на връзките между различните управляващи блокове в комуникационната мрежа, така наречената технология „Topology Mapping“.

При покупка на тази автодиагностика, получавате 2 години БЕЗПЛАТНИ актуализации!

LAUNCH X431 PRO5 по-важни акценти

 • Няма ограничения по IP адрес.
 • Най-евтиният x431 инструмент, който може да извършва онлайн програмиране.
 • Две години безплатно актуализиране онлайн. Няма да се заключи след 2 години, локалният диагностичен софтуер ще работи завинаги, но без онлайн функциите. След изтичане на срока за безплатно обновяване, цената на актуализацията на X431 Pro5 е 650 лв. за 1 година и 860 лв. за 2 години.
 • Многоезичен интерфейс: английски, италиански, немски, японски, руски, френски, испански, португалски, полски, турски, холандски, гръцки, унгарски, арабски, датски, корейски, персийски, сръбски, финландски, шведски, чешки, китайски. Няма български език!
 • Брониран таблет, базиран на Android 9.0 OS, 8-ядрен 1.8GHz процесор, 4GB RAM & 64GB ROM (128G разширяем), 10.1” HD 1920x1200 сензорен екран, 8MP задна и 5MP предна камера, 7000 mAh батерия и др.
 • Най-новият 2024 Smartlink 2.0 устройство: Съвместимо с J2534/DOIP/CANFD/HD Truck протоколи. Осигурява 4 пъти по-висока скорост при диагностиката и комуникация на данни.
 • J2534 ECU програмиране: Посредством мошния Smartlink 2.0 поддържа J2534 програмиране с оригиналния софтуер за съответната марка кола.
 • Пълна системна диагностика на всички контролери,  ECU кодиране, активация на изпълнителните механизми.
 •  Разполагате с 50+ специални сервизни функции за нулиране и настройка.
 • НОВО! Добавя функция за представяне на електронните управляващи модули във вид на блокова схема. Диагностиката на превозното средство се извършва чрез визуалното представяне на връзките между различните управляващи блокове в комуникационната мрежа, така наречената технология „Topology Mapping“.
 • Онлайн функции: Дават ви бърз достъп до голям обем онлайн данни от официалния сървър. Онлайн ECU кодиране, съвместимо с VW, Audi, BMW, Porsche. Онлайн калибриране; онлайн търсене на кодове; онлайн обратна връзка; онлайн ресурси за ремонт.
 • Идва с комплект съединители и кабели за колите преди OBD2, което позволява да се работи с по-старите превозни средства, производство преди 2001 година.
 • НОВО! Поддръжка на онлайн програмиране за BMW и Mercedes до 2020 г.
 • VAG Guided Function – Дава възможност да се пропусне рутинната процедура по въвеждане на код за достъп за сигурност и номер на канал за автомобили VW, Audi, Skoda, Seat.
 • Модули, които могат да се купят допълнително за разширяване на функциите:
– Launch X-431 SmartLink C 2.0 модул за тежкотоварни автомобили. Този лиценз и адаптери се купува допълнително (Не работи с HDIII).;
– Launch X-PROG3 за програмиране на чиповете на автомобилните ключове. Трябва да се купи Launch IMMO лиценз и да се активира функцията IMMO Plus за Launch X431 PRO5;
– BST360 bluetooth тестер за автомобилни акумулатори;
– VSP-600 видеоскоп/ бороскоп;
– Launch X431 TSGUN професионален TPMS модул за диагностика, активиране, четене, и програмиране на датчиците на гумите.
– ADAS комплект инструменти за калибриране. ADAS съвместимост, работи чрез интегриран в Launch X-431 PRO5 системата софтуер за калибриране на шасито и асистиращите системи на автомобила. За да се използва тази възможност трябва да се купи отделно ADAS устройство за калибриране;
– FCA AutoAuth Access – заобикаляне на SGM в автомобили FCA безпроблемно и в рамките на секунди; работи на 2017 г. и по-нови Chrysler, Dodge, Jeep, Alfa Romeo, Fiat и др. За това е необходими AutoAuth абонамент, който се плаща допълнително.
Супер отдалечената диагностика изисква допълнителен лиценз. Този лицензът ще бъде достъпен на ditex.bg към края на 2024 г.
 
50+ специални сервизни функции
Launch X-431 PRO5 скенера поддържа най-големият брой специални сервизни функции за нулиране и настройки от всички подобни инструменти на пазара. Този набор от специални функции ви позволява да решите 99% от проблемите срещани при превозните средства.
Вие можете лесно да изберете множество често използвани сервизни функции и да следвате техните ясни и точни инструкции, за да извършите сложни процедури по-бързо и безпроблемно.
Примерно такива процедури са:
- Нулиране на сервизния интервал на маслото и задаване на нов.
- Нулиране на ъгъла на завиване
- Кодиране на инжекторите. Записва новия код на инжектора в системата, за да се коригира количеството на впръскване в цилиндъра.
- Електронно нулиране на ръчната спирачка: помага за подмяната.
- ABS Bleeding, за обезвъздушаването на ABS системата.
- Throttle Matching, инициализира дросела до състоянието по подразбиране.
- Battery Matching, регистрира нов акумилатор в системата.
- Регенериране на DPF.
- Нулиране на налягането в гумите.
- Калибриране на нивото на окачването.
- Инициализиране на системата за адаптивните фарове.
- Gearbox Matching: помога за завършване на самообучението на скоростната кутия, за да подобрите качеството на превключване на предавките.
- Инициализация на люка на покрива кога да бъде заключен или затворен.
- Обучение на зъбите след смяна на коляновия вал.
- IMMO сервиз: могат да се деактивират изгубените ключове и да се добавят нови. *Тази функция има ограничени възможности. Може да се купи допълнително модул X-PROG & X-PROG3 за работа с ключове.
Достъпни са и много други специални функции с тенденция за постоянно разширяване на техния брой. Менютата с тези функции се различават според производителя, годината и модела.
Забележка: Пълният списък за момента може да се разгледа, като отворите менютата Vehicle Brand -> System Diagnostics -> Special Function.

 

Програмиране на ECU
За тази цел се използва най-новия Smartlink 2.0 автомобилен  интерфейс за комуникация, който се използва за J2534 програмиране  на контролерите на колата.
 
BMW и Benz онлайн програмиране
Инструментът Launch X431 PRO5 ви позволява да изтеглите оригиналния фабричен софтуер и да програмирате ECU-та на BMW & Mercedes-Benz до 2020г. Може да използвате, както автоматично, така и ръчно програмиране. Когато имате нужда от репрограмиране на BMW и Benz, тази функция ще ви бъде под ръка. Използва се при следните ситуации:
      1. Замяна с нов празен блок за управление: Някои части или модули физически трябва да бъдат заменени. LAUNCH X431 PRO5 може да ви помогне да програмирате адаптивни данни, за да накарате новите модули да комуникират с други модули.
      2. Ремонт на ECU ако има загуба на данни: Ако в резултат на много ниско напрежение на батерията на колата, в някое ECU са се изтрили част от данните.
      3. Обновяване на версията на фърмуера на ECU: Когато се изисквайте обновяване, за да се коригират грешки във фърмуера на модула и да се добавят нови функции.
      4. Операция по препрограмиране (Изключително!): Възстановяване на оригиналните софтуерни данни, когато програмирането на модула е неуспешно.
     Забележка: Трябва да се изпрати съобщение след покупката, за да получите работен достъп до „Функция за онлайн програмиране“ на BMW и Benz.

 

J2534 програмиране
Сдвоявайки компютър или LAUNCH X431 PRO5 скенера с устройството Smartlink 2.0 (служещо като J2534 съвместим интерфейс), можете да изтеглите OEM софтуер и да инсталирате J2534 файлове/инструменти от официалния уебсайт на LAUNCH, за да извършите J2534 програмиране за някои превозни средства.
Можете да приложите LAUNCH X431 PRO5 в тези случаи: 1) оригиналното ECU на превозното средство е повреденo; 2) данните в ECU са загубени; 3) подмяна на използвани ECU; 4) обновяване на данните на ECU за подобряване на производителността на ECU; и още.
 
ЗАБЕЛЕЖКА: В някои случаи може да се изисква такса, която се определя от производителя на оригиналния софтуер.
 
ECU кодиране: Персонализирайте настройките на автомобила за минути 
 • Онлайн кодиране: позволява ви достъп до онлайн данните от официалния сървър, за да извършвате ремонти на по-високо ниво, като онлайн кодиране за BMW, VW, Skoda, Infiniti, Nissan, Hyundai и др.;
 • Офлайн кодиране/адаптиране: прочетете кода от оригиналния модул и след това запишете кода в новия модул.  Примерно офлайн адаптация за Ford, Mazda и др. Или офлайн кодиране за Vauxhall, Opel и др.
 • Достъп до скрити функции: активирайте скритите функции или деактивирайте досадните функции, такива като функция за автоматично сгъване на страничните огледала, Start-Stop на двигателя и др. Съвместим с BMW, Porsche, Subaru, Toyota и др.
 • Напасване на компоненти: съпоставяне на данните за адаптация за някои компоненти след ремонт или подмяна на модула. Тази функция е съвместима с Volkswagen, Audi, Skoda, Seat, Ford, Opel, Mazda, Chrysler, Jeep, Honda, Nissan, Hyundai, Kia, Subaru…
 • Акаунт за онлайн достъп: получаване на код за онлайн достъп, за да извършите основни настройки и адаптиране за VAG автомобили. Съвместим с Volkswagen, Audi, Skoda, Seat и др.
 • Онлайн калибриране: Съвместим с Volkswagen, Audi, Skoda, Seat и др.
 • Модифициране на автомобили: помага техниците да модифицират автомобилите, като например инсталирането на плафони за автомобил.
 
ЗАБЕЛЕЖКА: ECU кодирането НЕ е съвместимо с всички превозни средства и варира в зависимост от марката, модела и годината.

 

Задействане на изпълнителни механизми
Диагностичният инструмент X431 PRO5 разполага с двупосочен контрол, известен също като активен тест или тест на изпълнителните механизми. Той може да изпраща команди до ECU, да чете данните от ECU, за да определи целостта на системата или частите и да наблюдава работата на задвижващите механизми, като ви позволява бързо да разберете дали конкретна система, компонент или подсистема функционира правилно или не.
 
С този инструмент за двупосочно сканиране не е нужно да разглобявате отделни възли на автомобила и ECU, за да откриете малък проблем. Може да се прилага към всички системи на автомобила като ABS, SRS, двигател, TPMS, BCM, фарове, чистачки, прозорци, врати, люк, огледала и т.н.
 
Няколко примера какво може да се тества по този начин: вклюване и изключване на SRS индикатора, вклюване и изключване на горивната помпа , съединителя на климатика, вклюване и изключване на цилиндър и много други.

  

Topology Mapping функция!
Диагностиката на превозното средство се извършва чрез визуалното представяне на връзките между различните управляващи блокове в комуникационната мрежа, така наречената технология „Topology Mapping“.
Тази извънредно полезна функция, предоставя цялостен поглед върху конфигурациите на комуникационната шина за данни на автомобила, подобрявайки ефективността на ремонта с до 90%. Само с едно кликване можете да получите представа за вътрешната структура на системата на автомобила и да изчистите всички проблеми. Имайте предвид, че топологията не е универсална функция и съвместимостта с марката на вашето превозно средство трябва да се провери чрез проверка на VIN преди покупка.

X431 PRO5 модули за разширяване на възможностите
Тези допълнителни модули се купуват допълнително.
– Launch X-431 SmartLink C 2.0 модул за тежкотоварни автомобили. Този лиценз и адаптери се купува допълнително.;
– Launch X-PROG3 за програмиране на чиповете на автомобилните ключове. Трябва да се купи Launch IMMO лиценз и да се активира функцията IMMO Plus за Launch X431 PRO5;
– BST360 bluetooth тестер за автомобилни акумулатори;
– VSP-600 видеоскоп/ бороскоп;
– Launch X431 TSGUN професионален TPMS модул за диагностика, активиране, четене, и програмиране на датчиците на гумите.
– ADAS комплект инструменти за калибриране. ADAS съвместимост, работи чрез интегриран в Launch X-431 PRO5 системата софтуер за калибриране на шасито и асистиращите системи на автомобила. За да се използва тази възможност трябва да се купи отделно ADAS устройство за калибриране.;
– FCA AutoAuth Access, за заобикаляне на SGM в автомобили FCA безпроблемно и в рамките на секунди; работи на 2017 г. и по-нови Chrysler, Dodge, Jeep, Alfa Romeo, Fiat и др. За това е необходими AutoAuth абонамент, който се плаща допълнително. LAUNCH X431 PRO5 ви помага, да влезете в акаунта на FCA и да изпълните функции като изчистване на DTC, двупосочни тестове и калибриране за превозните средства, оборудвани с SGW (Security Gateway) модул. Съвместим с Fiat, Chrysler, Alfa Romeo и др.
* Супер отдалечената диагностика изисква допълнителен лиценз. Този лиценз ще бъде достъпен на ditex.bg към края на 2024 г.

Меню