CarScope ETER

Гаранционни условия

Информация за нашите гаранционни условия може да прочетете тук

Ако имате допълнителни въпроси,
моля не се колебайте да свържете се с нас

4-канален автомобилен осцилоскоп с LAN връзка към компютъра

CarScope ETER е система, специално проектирана като надежден и лесен за използване мотортестер насочена основно към сервизните професионалисти в автомобилния бранш. Състои се от софтуерна програма и хардуерно устройство.

Работата с CarScope ETER е едновременно бърза и лесна. От специализираното автомобилно меню на програмата трябва да се избере датчика, типа на запалителната система или изпълнителния механизъм, който трябва да се тества и програмата автоматично зарежда нужните настройки и предоставя подробности относно това какви сонди трябва да се ползват и как да се свържат те. Това не е всичко - ако е небходимо, може да се прочете и подробна техническа статия за тествания елемент.

Автомобилният осцилоскоп CarScope ETER е високоефективен анализатор на запалването и с него могат да се наблюдават сигналите от всички типове запалителни системи: първична и вторична верига.
Важно е да се отбележи, че в програмата на осцилоскопа е вградена и възможността за диагностика на всички компоненти на съвременните дизелови комън рейл системи.

Пълна електрическа защита на използваният компютър!
Връзката с компютъра се осъществя посредством LAN кабел. Куплунзите за включване на LAN кабелите осъществяват пълно галванично разделяне между устройствата. Казано по друг начин, няма електрическа връзка между осцилоскопа и използваният компютър. По този начин напълно се избягва риска от повреда на компютъра, който се използва. Нещо повече, по този начин възникващите смущения по време на генериране на високоволтовите искри от автомобилните запалителни вериги не влияят на качеството на връзката между мотор тестера и компютъра.

Забравяте за блокирането на комуникацията с компютъра!
Голямо предимство на кабелната LAN връзка е почти пълното подтискане на външните смущения. Преминаващите през вградените в куплунзите трансформатори сигнали се филтрират магнитно, като по този начин силно се намалява влиянието на външните статични шумове, електромагнитни разряди, магнитни полета и радиочестотни смущения.

Специално написана програма за тест на най-важните компоненти в автомобила!
Повече от 30 предефинирани тестове на автомобилни компоненти. Може да се избере какво е нужно да се тества и програмата на ETER осцилоскопа сама ще се настрои, за да се тества избрания компонент. Вече заредените настройки на управляващият панел могат да се променят ръчно с цел да се направи корекция според специфичните нужди.

4-канален PC базиран автомобилен осцилоскоп LAN комуникация с компютъра
Осцилоскоп на запалването Използва се TCP/IP сървърна мрежа
Парад на цилиндрите Индикатор на статуса на LAN връзката
Предварително зададени измервателни настройки Бъдещи обновявания на фирмуера
На разположение са много принадлежности Широк обхват на захранването
Не е необходимо да се инсталират драйвъри Опресняване на екрана в реално време
Защита срещу обръщане на полярноста Съвместим с Windows 7, 8, 8.1, 10

В програмата на CarScope ETER осцилоскопа е вградена голяма база данни с помощта, на която могат да се сравняват получените сигнали.

Има налична обширна помощна система за това как трябва да се настрои осцилоскопа при всяко едно конкретно измерване.

Всяко измерване може да се запише и да се използва за по-късен анализ или за създаване на своя собствена колекция с типични неизправности.

CarScope програмата никога не се заключва след изтичането на някакъв период и може да бъде инсталирана на повече от един компютър. Ние събираме отзиви от потребители на и след обстоен анализ и тест, подобряваме функционалността на програмата. Всяка нейна следваща версия е напълно безплатна за собствениците на осцилоскопа.

Мрежови стандарт IEEE 802.3
Тип на LAN кабела 4 усукани двойки към RJ-45 конектор
Максимална дължина на кабела 100m (328ft.)
Работен режим LAN комуникация
Входове на осцилоскопа 4 входа; ±20 волта; 1MΩ в паралел с 30 pF
Входове за вторично напрежение Всеки вход (ползва се капацитивна сонда)
Входове за първична верига Всеки вход (ползва се 20:1 затихвател)
Входни обхвати (пълна скала) ±0.5V; ±1V; ±2V; ±5V; ±10V; ±20V
Входна защита от пренапрежение ±200V сумарно DC+AC пик
Източник на синхронизация Канал 1, Канал 2, Канал 3 и Канал 4
Вид на синхронизацията Автоматичен, Единичен старт, Без синхронизация
Синхронизиращ фронт По нарастващ или по спадащ фронт
Макс честота на дискретизация 2 независими 1 MS/s АЦП-та
Източници за захранване Автомобилния акумулатор
Адаптор AC/DC от 220V
Обхват на захранващото напрежение 8V до 36V DC
Консумация от захранващия източник 350mA максимално
Размери Приблизително 135mm x 40mm x 195mm
Тегло на основното устройство Приблизително 0.4kg
Тегло на основния комплект Приблизително 0.95kg

4-Канален осцилоскоп
CarScope ETER е универсален осцилоскоп и не е привързан само към една марка автомобил или модел автомобил. С него може да се диагностицира цялата електрическа система на автомобилите и камионите

Пълен анализ на двигателя
CarScope ETER е професионален уред, с който могат да се открият всички трудни за откриване проблеми по двигателя. Той е проектиран с отлични възможности за тест на всички видове сензори, изпълнителни механизми и Common Rail дизелови системи срещани в съвременните автомобили.

Анализатор на запалването
CarScope ETER е достоверен анализатор на запалването. Той е проектиран както за цялостен тест на електрическата система на автомобила така и за тест на всички видове запалителни системи. С него могат да се тества както първична верига така и вторична верига на запалването. Получените осцилограми могат да се наблюдават в режим един цилиндър или като парад на цилиндрите. Този автомобилен осцилоскоп да се използва като при диагностиката на запалителните системи с механичен дистрибутор така и при модерните DIS, DI и COP запалителни системи.

Анализатор на състоянието на двигателя
Посредством използването на допълнителни приставки като токови клещи, Датчик за пулсациите на абсолютното налягане и други преобразуватели на налягане в електрически сигнал CarScope ETER може да се използва за индиректна оценка на механичното състояние на двигателя.

Операционна система Windows 7, 8, 8.1, 10 (32-бита / 64-бита)
Процесор на компютъра Intel Core i3 от 2-ро поколение или по-добър
Оперативна памет на компютъра (RAM) 2 GB или повече
Разделителна способност на екрана 1366x768 пиксела или повече
Свободно място на твърдия диск 600 MB
LAN Network Adapter Съвместим с 10BASE-T/100BASE-TX IEEE-802.3 стандарт

Меню