Автомобилен симулатор на съпротивление

Гаранционни условия

Информация за нашите гаранционни условия може да прочетете тук

Ако имате допълнителни въпроси,
моля не се колебайте да свържете се с нас

Тестер на автомобилните датчици на принцип промяна съпротивление

Много от датчиците в съвременните автомобили са от съпротивителен тип. Това са датчици, които променят своето съпротивление при промяната на физическата величина, която контролират. Всеки, който се е занимавал с диагностика, се е сблъсквал с необходимостта да разполага с подходяща стойност съпротивление, за да се извърши проверка на работоспособността на такъв датчик или на цялата системата, в която е той.

Автомобилният симулатор на съпротивление е много полезен инструмент за симулиране, проверка и тест на всички видове съпротивления, които се срещат в автомобилите. Може да избирате от широк диапазон на стойностите на съпротивлението в обхвата от 0 Ohm до 30000 Ohm (30Kohm) със стъпка 5 Ohm. Нужната стойност на съпротивлението се избира посредством 3 броя многопозиционни превключватели. По този начин отпада необходимостта да се поддържат на склад набор от стойности на съпротивления, да се сменят едно след друго съпротивления с различни стойности и да се разкодира техния цветен код на обозначаване.

Опция: Можете да закупите допълнително кабел с 4мм мъжки банан щекери, за да улесните работата си с Автомобилният симулатор на съпротивление.
Този кабел не е включен в цената на Автомобилният симулатор на съпротивление и се заплаща отделно!
Обхват на съпротивлението: 0 ohm – 30 kohm
Минимална дискретна стъпка: 5 ohm
Точност на вътрешните съпротивления: 1%
Номинален работен ток: до 0.5A
Вградена максимално токова зашита: 0.5А
Време за включване на защитата: 1s

Симулиране на всички датчици за измерване на температура. Тези датчици са температурно зависими резистори - термистори.
Те обикновено имат съпротивление 10 kohm при температура 0°C и по-ниска и по-малко от 1 Kohm при работна температура по-висока от 82 °C.


Меню